Ethiopian-killed-by-ISIL

„S velikom sam zabrinutošću i tugom primio vijest o novom šokantnom nasilju koje je počinjeno nad nevinim kršćanima u Libiji“ – napisao je Sveti Otac u poruci Abuni Matthiasu, patrijarhu Etiopske Tewahedo pravoslavne crkve, povodom smaknuća dvije skupine etiopskih kršćana u Libiji. Džihadisti Daesha (samozvane Islamske države) jednoj su skupini kršćana odrubili glave, a druge su ubili hicem u potiljak.

„Znam da je Vaša Svetost doživjela duboku bol“ – napisao je papa Franjo – „vidjevši kako se Vašu djecu ubija samo zato što su sljedbenici našega Gospodina i spasitelja, Isusa Krista“. Obraćajući se patrijarhu u iskrenoj duhovnoj solidarnosti, Papa je obećao blizinu u molitvi pred neprestanim mučeništvom kojem se „tako okrutno podvrgava kršćane u Africi, na Bliskom istoku i u nekim dijelovima Azije“.

„Nije važno jesu li žrtve katolici, kopti, pravoslavni ili protestanti. Njihova je krv jednaka u ispovijedanju Krista! Krv naše kršćanske braće i sestara svjedočanstvo je koje upućuje vapaje kako bi ga čuli svi koji još uvijek znaju razlikovati dobro i zlo. Tim više trebaju taj krik čuti oni koji u rukama drže sudbinu narodâ“ – istaknuo je Sveti Otac.

„U ovom smo vremenu ispunjeni uskrsnom radošću učenikâ, kojima su žene donijele vijest da je ‘Krist uskrsnuo od mrtvih’. Ta radost – koja nikada ne izostaje – ove je godine zamagljena dubokom žalošću. Međutim, znamo da je naš život u Božjoj milosrdnoj ljubavi jači od boli koju svi kršćani osjećaju, boli koju dijele svi ljudi dobre volje u svim vjerskim tradicijama“ – napisao je na kraju papa Franjo.

Radio Vatikan | Bitno.net