U subotu 3. lipnja, papa Franjo primio je u audijenciju članove Opće skupštine Papinskih misijskih djela, koje uz Predsjedništvo čine nacionalni ravnatelji PMD-a iz 120 različitih zemalja. Nakon što im se obratio prigodnim riječima i poticajima za njihovo misijsko djelovanje, Papa se susreo sa svakim pojedinačno.

S. Ivana Margarin, nacionalna ravnateljica PMD-a u RH, susrećući se s Papom, darovala mu je Šarenu zbirku malih misionara, velikih umjetnika izdanu povodom 180. obljetnice utemeljenja Djela svetog djetinjstva. S. Ivana rekla je Papi da mu s veseljem daruje zbirku dječjih likovnih radova, na hrvatskom i talijanskom jeziku, kojima su djeca u slici i riječi izrazili što za njih znači da je Djelo svetog djetinjstva „papinsko“. Papa je zadovoljno prolistao zbirku, pohvalio hrvatsku djecu i uz osmijeh uskliknuo na hrvatskom jeziku: „Dobro!“ S. Ivana je nadodala da joj je osobito drago da je tu i kao članica Družbe Kćeri Božje ljubavi čija je utemeljiteljica, Franziska Lechner, imala veliku ljubav prema misijama. Nakon što je Papa iskazao zanimanje za prisutnost sestara Kćeri Božje ljubavi u njegovoj rodnoj Argentini, s. Ivani poklonio je krunicu.

Šarena zbirka malih misionara, velikih umjetnika obuhvaća 166 likovnih radova djece predškolske i školske dobi diljem Hrvatske. Zbirka je realizirana zahvaljujući prvotnom poticaju s. Vinke Marović kojoj duguje i idejno rješenje kao i teološku recenziju tekstova. Akadmska slikarica Iris Mihatov Miočić dala je svoj stručni umjetnički osvrt, prijevod na talijanski jezik napravila je gđa Branka Patafta dok je radove prikupila i sortirala gđa Vlatka Bakran Burić. Urednica zbirke je s. Ivana Margarin.

Foto: Papinska misijska djela u RH