Posljednjega dana svoga pohoda apostolskim pragovima, „Ad limina apostolorum“, u subotu 17. studenoga, članovi Hrvatske biskupske konferencije okupili su se na misi koju je u bazilici svete Marije Velike u Rimu predvodio zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić

Pohod hrvatskih biskupa “Ad limina apostolorum” papi Franji, Državnom tajništvu, vatikanskim kongregacijama i papinskim vijećima trajao je od 12. do 17. studenoga u Rimu. Na samom završetku “Ad limina apostolorum” u subotu, 17. studenoga, predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić zahvalio je uime svih biskupa na gostoprimstvu.

“Osobito zahvaljujem Zavodu sv. Jeronima, a za taj Zavod znamo da ga je utemeljio papa Siksto V. čiji se grob nalazi nedaleko od mjesta gdje se nalazimo”, poručio je zadarski nadbiskup Puljić.

Nakon mise u Papinskoj bazilici sv. Marije Velike u Rimu koju je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković otkrio je u krstionici ove bazilike spomen-pločuisklesanu na glagoljici, na hrvatskom i talijanskom jeziku, u znak zahvale hrvatskoga naroda papi Hadrijanu II. koji je odobrio glagoljske liturgijske knjige koje su sveti Ćiril i Metod sa svojim učenicima donijeli u Rim.

IKA | Bitno.net