SKUP U BRATISLAVI

Biskupi srednje i istočne Europe traže rješenje za migracijsku krizu

Migracijska kriza i obitelj, o tomu će se raspravljati na skupu predsjednika i predstavnika biskupskih konferencija srednje i istočne Europe, koji će se 8. i 9. rujna održavati u Bratislavi, u Slovačkoj.

Foto: Shutterstock.com

Foto: Shutterstock.com

Na skupu će sudjelovati predstavnici četrnaest država, sve postkomunističke, poput Albanije i Litve. Sudjelovat će i dva kardinala: kardinal Peter Erdö, predsjednik Vijeće europskih biskupskih konferencija, te kardinal Dominik Duka, metropolit i nadbiskup Praga.

Europa treba otkriti svoje kršćanske korijene

Skup će biti naš zajednički prinos traženju rješenja za migracijsku krizu i krizu obitelji, te izraz zauzimanja da se ojača suradnja između zemalja srednje i istočne Europe. Europa bi se trebala vratiti svojim kršćanskim korijenima i osmisliti učinkovitu demografsku politiku. Katolička crkva želi pridonijeti europskoj integraciji i ublažiti društvenu napetost. Molit ćemo za sve one koji pate zbog rata i terorizma – izjavio je vlč. Anton Ziolkovsky, izvršni tajnik Slovačke biskupske konferencije.

Tekst nastavlja ispod oglasa

Slovačka, trenutačni predsjedatelj Europskog vijeća

Izvršni je tajnik izrazio zadovoljstvo velikim brojem prijavljenih sudionika na skupu. To je znak zauzimanja Europskih biskupskih konferencija da se jače čuje glas Katoličke crkve o sadašnjim problemima, poglavito sada kada Slovačka predsjeda Vijećem Europske unije. Skup biskupa će se odražavati malo prije susreta državnih poglavara i vlada država Europske unije,koji će se u Bratislavi okupiti 16. rujna – zaključio je don Anton Ziolkovsky.

RV | Bitno.net


Podržite naš rad članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 17. kolovoza 2016.

Možda vam se svidi