“Jesus, ich liebe dich” (Isuse, volim te) bile su posljednje riječi koje je izgovorio Benedikt XVI., objavio je argentinski La Nacion, a prenosi Aleteia.

Novinarka Elisabetta Piqué, za koju se smatra da ima vrlo dobre izvore u Vatikanu, osim toga je navela da je papa Franjo odmah otišao uz postelju svog prethodnika čim ga je nazvao osobni tajnik pape emeritusa Georg Gänswein kako bi ga obavijestio o Benediktovoj smrti.

“Deset minuta kasnije, bivši nadbiskup Buenos Airesa prvi je došao do njegove smrtne postelje kako bi mu dao posljednji blagoslov i pomolio se u tišini uz njegovo već beživotno tijelo”, napisala je Elisabetta Piqué.

Franjo je potom izrazio sućut prisutnima u samostanu Mater Ecclesiae, vatikanskoj rezidenciji u kojoj je papa emeritus Benedikt XVI. proveo posljednje godine svojeg života. Pozdravio je dvojicu prisutnih liječnika i dvije medicinske sestre, a potom i četiri posvećene laikinje koje su bile zadužena za svakodnevnu brigu o Benediktu i, naposljetku, tajnicu njemačkog Pape u miru, sestru Birgit Wansing.

Papa Franjo želio je da se vijest o smrti odmah objavi, pa je nadbiskup Gänswein nazvao ravnatelja Tiskovnog ureda Svete Stolice Mattea Brunija, koji je svijetu objavio da je Benedikt preminuo.

Podsjetimo, posljednji posjet pape Franje Benediktu XVI. bio je tri dana prije njegove smrti, 28. prosinca, nakon što je na kraju opće audijencije zamolio vjernike da mole za Papu emeritusa.