Ove su subote, 22. lipnja, u tri hrvatske biskupije održana svećenička ređenja.

Požeški biskup Antun Škvorčević je tijekom euharistijskog slavlja u Katedrali svete Terezije Avilske zaredio za svećenike đakone Tomislava Dokozu iz Župe Sv. Leopolda Mandića u Požegi i Mateja Filipovića iz Župe Sv. Marije Magdalene u Sopju.

Bjelovarsko-krizevačka biskupija također je bogatija za jednog novog svećenika, vlč. Luku Premelča iz Gornje Rijeke. Biskup je zaželio novom ređeniku, da hrabro bez straha, živi svoje svećeništvo, jer snaga je svećenikova, pouzdajući se u Boga. U prepunoj Katedrali vjernika iz Gornje Rijeke, na svetoj Misi ređenja je bilo i veliki broj svećenika i sestara redovnica.

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić je u splitskoj konkatedralnoj crkvi sv. Petra održao svečano euharistijsko slavlje za vrijeme kojega je za prezbitere zaredio petnaest đakona. Na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije zaređeni su don Pero Badrov, don Domagoj Durdov, don Jure Lovrinčević, don Andrej Marić, don Dino Prkut, don Vladimir Smoljo, don Josip Ulić i don Ivan Zovko. Na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja zaređeni su fra Ivan Grubišić, fra Darijo Sinković, fra Marko Đerek i fra Kristian Radas. Na naslov Hrvatske dominikanske provincije Navještenja BDM zaređeni su fr. Josip Dolić i fr. Mihovil Žuljević Mikas, a na naslov Hrvatske karmelske provincije Svetog Oca Josipa br. Nikola Grizelj.

Pogledajte fotogalerije s ređenja u Požegi, Bjelovaru i Splitu. Cjelovite izvještaje s ređenja, kao i dodatne fotografije možete pogledati ovdje: Požeška biskupijaSplitsko-makarska nadbiskupija; Bjelovarsko-križevačka biskupija

Požega i Bjelovar

Split

Bitno.net