Molitvi križnoga puta koje su pokrenuli djelatnici i volonteri ukrajinskog Caritas-Spesa pridružuje se Caritas Riječke nadbiskupije, koja će toga dana, u 18 sati, moliti pobožnost u katedrali sv. Vida u Rijeci. Križni put predvodit će generalni vikar Riječke nadbiskupije i rektor katedrale vlč. Mario Tomljanović. Meditacije ukrajinskoga križnoga puta čitat će djelatnici nadbiskupijskoga Caritasa na hrvatskom jeziku te osobe iz Ukrajine koje borave na području Riječke nadbiskupije na ukrajinskom jeziku.

U Dubrovniku će se u isto vrijeme kad i u Kijevu, u 19 sati moliti križni put „366. postaja“, koji će u zbornoj crkvi sv. Vlaha predvoditi predsjednik Caritasa Dubrovačke biskupije, rektor crkve sv. Vlaha mons. Ivica Pervan. Sudjelovat će Caritasovi djelatnici i volonteri te dubrovački vjernici, a u vrijeme molitve Mala Onofrijeva česma zasvijetlit će bojama ukrajinske zastave.

Molitva ukrajinskog Caritas-Spes će se prenositi na YouTube kanalu Caritasa Internationalisa, a Hrvatski katolički radio i Radio Marija preuzet će prijenos koji ostvaruje Laudato televizija. Pobožnost – koju predmole djelatnici i volonteri Caritas-Spesa – moći će se pratiti i putem društvenih mreža Hrvatskog katoličkog radija.