Tijekom molitve Anđeoskog pozdravljena u četvrtak 31. ožujka lavovski nadbiskup Mieczysław Mokrzycki pozdravio je u Metropolitanskoj kuriji u Lavovu izvanrednu i opunomoćenu veleposlanicu Republike Hrvatske u Ukrajini Anicu Djamić, izvijestila je Lavovska nadbiskupija.

Metropolit Mokrzycki ukratko je upoznao djelatnike i svećenike Kurije s veleposlanicom Djamić, a nju je upoznao s aktualnom situacijom Crkve u zapadnoj Ukrajini. Zahvalio joj je na podršci i pomoći – duhovnoj i materijalnoj. Nadbiskup i veleposlanica razgovarali su o zajedničkim koracima za pomoć ljudima pogođenim ratnim razaranjima.

Veleposlanica Djamić kazala je da su hrvatski i ukrajinski narod slični te prijateljski nastrojeni.

„Ne želimo biti prijatelji samo u lošim ili teškim trenucima. Želimo surađivati i u budućnosti. Zapadna Ukrajina jako je važna za nas Hrvate, jer Karpate smatramo svojom domovinom“, rekla je veleposlanica Djamić na susretu.

Za Informativnu katoličku agenciju dodala je da su rimokatolički svećenici u Ukrajini na raspolaganju svojim vjernicima kao duhovna potpora u ovim teškim trenutcima.

„Nadbiskup Mokrzycki zahvalio je na molitvama svima u Hrvatskoj, koje su djelotvorne i prate dnevno u kušnjama ukrajinski narod i pastire“, poručila je Djamić.