Prefekt kongregacije za kauze svetaca, kard. Semeraro, u svojoj propovijedi kazao je kako su ubijeni fratri, premda žrtve, ipak pobjednici u očima kršćanske vjere. “U zaista velikim iskušenjima, gdje moramo donijeti konačnu odluku da istinu stavimo ispred vlastitog blagostanja, uspjeha i imovine, trebamo sigurnost te istinske nade o kojoj ovdje govorimo. Potrebni su nam i svjedoci – mučenici – koji su sebe potpuno predali. Stoga nam primjeri ovih blaženika pomažu da i u malim životnim izborima biramo ono što je dobro, a ne ono što je lako”, rekao je kard. Semeraro, objašnjavajući potom tko su mučenici: “Prema sv. Ambroziju, svaki put kad Crkva obilježava žrtvu svoga Spasitelja, što činimo kada slavimo svetu misu, ona zadobilje ranu ljubavi. Ne mogu svi reći da su ranjeni takvom ljubavlju, ali mučenici mogu, jer su ranjeni zbog Njegova imena.”

Inače, fra Leonard je uhićen nakon što je odbio odreći se vjere, sakrivši Presveti sakrament kada su mu u kuću upale policijske snage u potrazi za navodim skladištem oružja. Uhićen je, surovo tučen i mučen tjedan dana, tijekom kojih su mu otkidali nokte na rukama i nogama. Potom su ga, zajedno s 417 drugih kršćanskih zatvorenika odveli u pustinju, gdje su ga strijeljali 11. lipnja 1915. kada mu je bilo 34 godine.

Fra Thomas je uhićen pod sumnjom da je kovao zavjeru protiv Osmanskog Carstva jer je skrivao armenskog svećenika u svom samostanu. Uhićen je s još trojicom redovnika i natjeran da bos pješači po pustinji. Osuđen je na smrt, ali nije dočekao izvršenje kazne jer je umro na putu od iscrpljenosti i tifusa, 18. siječnja 1917. u 36. godini.

Fra Leonard i fra Thomas proglašeni su blaženima i mučenicima Opće Crkve, javlja Asia News.