HLADNOKRVNI NAPAD

U Kanadi svećenik proboden nožem dok je slavio svetu misu

Gradonačelnica Montreala, Valerie Plante, nazvala je napad “užasnim, činom za kojeg nema opravdanja i kojemu nema mjesta u Montrealu.”

Foto: Shutterstock.com

Jučer ujutro u Oratoriju svetog Josipa u Montrealu proboden je katolički svećenik tijekom slavljenja mise koja je bila prenošena na jednoj kanadskoj katoličkoj televiziju.

Velečasnog Claudea Groua, rektora navedenog Oratorija, napao je čovjek koji se zaletio prema njemu držeći u ruci veliki nož.

Jedan od svjedoka koji je bio na misi kada se nemili događaj zbio, izjavio je kako je napadač “bio vrlo odlučan u onome što je želio učiniti. Nije vikao, nije rekao ništa. Samo je izvadio nož.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je svećenik pokušao pobjeći kada je napadač potrčao prema njemu, oboren je na pod nakon čega je neimenovani počinitelj zabio nož u njega. Napadač je zatim ispustio hladno oružje nakon čega su ga opkolili vjernici koji su bili prisutni na misi.

Vlč. Groua preveli su u bolnicu vozilom hitne pomoći, gdje je utvrđeno kako ozljede koje je zadobio nisu opasne po život, a njegovo je stanje trenutno stabilno.

Gradonačelnica Montreala, Valerie Plante, nazvala je napad “užasnim, činom za kojeg nema opravdanja i kojemu nema mjesta u Montrealu.”

Ivo Džeba | Bitno.net

 


Dragi čitatelji, ovisimo o vama i računamo na vas i vašu pomoć! Podržite naše djelovanje članstvom u Klubu prijatelja! Doznajte više na ovom linku!

Objavljeno: 23. ožujka 2019.

Ovaj članak objavljen je u sklopu projekta Vjersko informiranje koji je sufinanciran sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Možda vam se svidi