Foto: FacebookNovozelanđanin Henk Gielen imao je početkom ovog mjeseca poseban privilegij, budući da je kao trajni đakon sudjelovao na biskupskom ređenju svojeg sina, pomoćnog biskupa Aucklanda, Michaela Gielena, prenosi NZ Catholic.

To je prvi put da je jedan trajni đakon iz Novog Zelanda imao takvu čast, a zasigurno je iznimno rijedak slučaj i u cijeloj Crkvi.

Pred 3000 ljudi koji su došli prisustvovati Michaelovu ređenju, novi pomoćni biskup Aucklanda je govorio koliko ga je vjera formirala kao osobu, te istaknuo da je ključnu ulogu u duhovnom rastu imala njegova obitelj.

“Imam dobre vijesti za vas. Bilo da imate 7 ili 70 godina, Isus vas voli. Isus vas nikada neće ostaviti same. Isus ima nevjerojatne stvari za vaš život, bez obzira koliko godina imali, ako mu vjerujete i zamolite ga da uđe u vaš život kao što je moja obitelj učinila. Nevjerojatno je što on može učiniti kada mu kažemo ‘da’. Hvala vam za vaš ‘da’ i plovimo zajedno u našim wakama, kamo god nas Bog vodi”, rekao je biskup Gielen.

Ponosni otac Henk koji je čitao na misi ređenja rekao je kako mu je sinovo imenovanje došlo kao iznenađenje, ali i izrazio uvjerenje da će njegov sin biti dobar biskup. Na pitanje je li ikada moga sanjati o ovome trenutku odgovorio je:

“Nijedan otac ne zna što će biti od njegove djece… Ali ih volimo i dajemo sve od sebe u nadi da će uspjeti.”

Za svoga sina Michaela imao je samo nekoliko kratkih savjeta: „Budi čovjek molitve, budi ponizan, budi milosrdan i uči od biskupa Pata.“

Apostolski nuncij u Novom Zelandu, nadbiskup Novatus Rugambwa, nije mogao biti na ređenju jer se nalazi u samoizolaciji zbog bojazni da se zarazio koronavirusom.

Ivo Džeba | Bitno.net