Prekrasna fotografija iz glavnog grada Poljske. Oko 40 tisuća mladih ljudi okupilo su u subotu na Nacionalnom stadionu u Varšavi u molitvi za Sinodu koja se ovih dana održava u Rimu. Susret je trajao 12 sati, a uključivao je molitvu, svjedočanstva, koncerte i predstave, donosi Catholic Herald. Organizatori tvrde kako je ovo najveći susret koji se održao tijekom dosadašnjeg trajanja Sinode.

„Želimo se duhovno spojiti sa sinodom i moliti za nju“, izjavio je Rafal Jarosiewich, organizator susreta. „Susret je posvećen onima koji su negdje na svojem životnom putu izgubili Gospodina, ali i za one koji ga poznaju, ali im je potrebna snaga kako bi krenuli dalje“, nastavlja.

Kardinal Varšave, Kazimierz Nycz, zahvalio je mladim ljudima koji su se okupili kako bi se povezali sa sinodom i papom Franjom. „Ova sinoda je o vama i za vas! Vi ste nada Crkve. Vi ste nada svijeta“, poručio je.

Jedan dio mladih Poljaka za sinodu moli u svetištu Jasna Góra u Częstochowi, inače poznatom hodočasničkom odredištu brojnih Poljaka i drugih europskih vjernika. Prema podacima Poljske biskupske konferencije, više od 122 tisuća mladih iz Poljske na raznim mjestima molitvom podržava sinodu u Rimu.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net