Bill Mead je čovjek koji je proveo život služeći drugima, ponajprije svojoj obitelji, a onda državi i crkvenoj zajednici. Rođen je u siromaštvu, mnogo je radio, školovao se, priključio se marincima i kasnije postao protestantski pastor, donosi Aleteia. Kada mu je nedavno dijagnosticirana demencija, njegova obitelj je donijela tešku odluku i smjestila ga u specijalnu bolnicu.

Njegov sin Patrick bio je svjestan kako je bolest promijenila njegova oca, pa se pobrinuo da svi znaju kakvog je oca nekada imao. Na vrata bolničke sobe zalijepio je poruku u kojoj je ukratko prepričao očev život. „Plašio sam se kako će izgledati njegov život među strancima. Oni ga ne mogu razumjeti, a moj otac im ne može objasniti tko je, pa sam na vratima zalijepio kratak podsjetnik na njegov život. Na taj način svi mogu upoznati čovjeka koji se nalazi u sobi “, objasnio je Patrick Mead.

Fotografiju poruke Patrick je objavio na Twitteru, a ona je do sada podijeljena nekoliko tisuća puta i primila je 100 tisuća „lajkova“.

„Moje ime je Bill Mead. Rođen sam u teškom siromaštvu. Postao sam ratnik. Nakon toga sam položio oružje te služio kao pastor i misionar. Proputovao sam svijet naviještajući evanđelje Isusa Krist, donoseći lijekove, nadu i ljubav SAD-u, Europi, Južnoj Americi i Africi. Sada polako napuštam ovu zemlju i odlazim u svoj vječni dom. To bi moglo potrajati. Hvala vam što me pamtite kakav sam bio i kakav jesam!“

Rašeljka Zemunović | Bitno.net