Tiskovni ured Poljske biskupske konferencije objavio je 11. svibnja poziv na iskazivanje zahvalnosti sv. Ivanu Pavlu II. u povodu njegova 100. rođendana preko inicijative #ThankYouJohnPaul2.

18. će svibnja biti 100. godišnjica rođenja sv. Ivana Pavla II. Tom su prigodom poljski biskupi pozvali na uključivanje u inicijativu #ThankYouJohnPaul2. Tako se na društvenim mrežama mogu označiti objave, fotografije i kratki videozapisi kojima ljudi žele zahvaliti svetom Papi.

„Na ovaj način možemo izraziti zahvalnost papi Ivanu Pavlu II. za ono što je donio i što donosi našem osobnom, obiteljskom i društvenom životu. Za sve susrete s njim u kojima smo imali priliku sudjelovati, za njegove riječi kojih se najviše sjećamo, za nadahnuća koje je pobudio i nastavlja pobuđivati u nama. Također, možemo objaviti uspomene povezane s njim. Na ovaj ćemo način, također reći o sv. Ivanu Pavlu II. mladom naraštaju koji nije imao priliku pobliže upoznati Papu, a toliko je prisutan u društvenim medijima“, rekao je nadbiskup Stanisław Gądecki, predsjednik PBK.

Korisnici interneta žele svojim objavama „stvoriti virtualnu rođendansku tortu u društvenim medijima“. To je odgovor na poziv sv. Ivana Pavla II. iz 2002., da Crkva „prijeđe ovaj novi prag“ i bude prisutna u virtualnom svijetu, objavljeno je na službenim stranicama PBK.