Philadelphia Eaglesi prošle su nedjelje prvi put u svojoj klupskoj povijesti osvojili Super Bowl, finalnu utakmicu doigravanja NFL lige američkog nogometa, i ujedno najveći sportski događaj u SAD-u.

Jedna od karakteristika momčadi Eaglesa je otvoreno svjedočenje kršćanske vjere brojnih igrača, predvođenih trenerom Dougom Pedersonom koji je važnost vjere u vlastitom životu naglasio i u službenom obraćanju javnosti nakon osvojene titule:

“Bit svega je vjera, bit svega je obitelj i bit svega su Philadelphia Eaglesi, i to redom kojim sam naveo. Moja me vjera drži čvrsto na zemlji svakoga dana.”

Posebno je dirljiv bio Pedersonov govor u svlačionici neposredno po završetku utakmice. Nakon što se zahvalio svim igračima na trudu koji su uložili cijele godine, pozvao ih je da svi zajedno kleknu i izmole Oče naš.

Kako je to izgledalo možete pogledati na videu ispod (molitva počinje oko 2:00). Zanimljivo je primijetiti kako je vodeća američka sportska televizija ESPN prenijela događanje u svlačionici prije i poslije molitve, ali su samu molitvu izrezali.

Ivo Džeba | Bitno.net