Osnivač Neokatekumenskog pokreta Kiko Argüello otpušten je u utorak iz bolnice gdje se liječio od COVID-a 19.

“Danas, na uskršnji utorak, zahvaljujemo Bogu jer je Kiko otpušten iz bolnice; oporavak će nastaviti u vlastitom domu. Kroz nekoliko dana javit ćemo nove informacije o njegovom zdravlju… Molimo za njegov potpun oporavak”, stoji u priopćenju objavljenom prije dva dana na stranicama Neokatekumenskog puta.

Argüello je u bolnicu u Madridu primljen 1. travnja sa simptomima koji su ukazivali na “početak upale pluća”, a tjedan dana ranije bio je pozitivan na koronavirus. Uz inicijalni stadij upale pluća, osnivač neokatekumena imao je vrućicu te je primao kisik. Već u subotu, 3. travnja, počeo je pokazivati znakove poboljšanja. Uskoro mu više nije trebao dodatni kisik, a nestala je i vrućica, javlja CNA.

U novom priopćenju koje je na stranicama Neokatekumenskog puta objavljeno u srijedu, Kiko je poručio: “Draga braćo i sestre, zahvalan sam na vašim molitvama koje su mi pomoć usred mog krhkog zdravlja. Hvala tolikim biskupima, kardinalima te Papi koji su brinuli i molili za mene.”

U poruci je pozvao članove Puta da mole za svećenika o. Maria, koji je također pozitivan na koronavirus te je razvio obostranu upalu pluća.