75-godišnji umirovljeni nadbiskup Dew priopćio je da neće doći do podizanja optužnice protiv njega. Zasebna crkvena istraga u tome slučaju nastavlja se. Kardinal Dew prije godinu dana izvrgnut je optužbi da je kao svećenih 70-ih godina seksualno zlostavljao sedmogodišnjaka u jednom sirotištu.

„Odmah sam rekao i to ponavljam da u mojih 48 godina svećeništva nikad nije bilo slučajeva neprimjerenog ni zlostavljačkog ponašanja“, rekao je kardinal Dew. Dodao je kako dotičnu osobu ne poznaje te da su optužbe lažne. Događaji koje je opisala navodna žrtva nisu se uopće mogli dogoditi, a do istoga zaključka došla je i policija.

Mons. Dew bio je od 2005. do 2023. welingtonski nadbiskup, a 2015. imenovan je kardinalom. Njegov nasljednik u Wellingtonu, glavnom gradu Novog Zelanda, nadbiskup Paul Martin, izjavio je kako je istraga bila „uznemirujuća za sve sudionike“. Mons. Martin je zamolio sve katolike da mole „za sve kojih se to tiče“ i ponude potporu gdje god mogu, objavila je u petak 8. ožujka KNA.