Hrabra grupa muslimanskih radnika zaslužna je za spašavanje života 20 kršćanskih kolega.

Oružani incident dogodio se u Keniji u gradu Kutulu na gradilištu nove bolnice čiju izgradnju financira kenijska vlada.

Prema riječima očevidaca, do radnika je stigla vijest kako islamistička teroristička skupina Al-Shabaab dolazi kako bi pogubila sve kršćanske radnike.

Radnici islamske vjeroispovijesti koji su radili na gradilištu odmah su svoje kršćanske kolege sklonili s područja, te ih smjestili u sigurno utočište.

Dolaskom naoružanih terorista muslimanski su se radnici “suočili  s napadačima koji nisu uspjeli dobiti ono po što su došli. Napadači su otvorili vatru, ali nitko nije ozlijeđen prije nego su pobjegli”, ispričao je jedan od očevidaca lokalnim medijima.

Prema riječima organizacije Open Doors, koja se bavi upozoravanjem na progone kršćana diljem svijeta, ovaj junački čin pokazatelj je “solidarnosti od strane lokalnog stanovništva”.

Jedan od tamošnjih radnika povezan s Open Doorsom rekao je kako se “područje doima više poput Somalije negoli Kenije i obično je vrlo neprijateljsko prema kršćanima”.

“Većina vjernika koji žive ovdje došli su iz različitih područja zemlje kako bi radili, a neki i zbog misionarstva. Ali s njima se postupa kao da su nepoželjni stranci te su suočeni s mnogo maltretiranja i neprekidnim prijetnjama napada Al-Shabaaba”, upozorio je.

Zahvalivši Bogu što je izbjegnuto još jedno krvoproliće, pozvao je na molitvu da ovaj čin “postane novo pravilo na ovom području”.

“Molite se za zaštitu onih koji su učinili ovaj hrabri potez”, zaključio je .

Ivo Džeba | Bitno.net