Kako bi odgovorili na poziv pape Franje za izlaskom i evangeliziranjem, članovi neokatekumenskih zajednica Južnoafričke Republike poslani su dvoje po dvoje u svjetske misije, bez ičega osim Biblije, kako bi obznanili Radosnu vijest svima u Južnoafričkoj Republici, Swazilandu, Botsvani i Lesothu – izvijestila je agencija Fides.

Foto: screenshot YouTube

Kako bi odgovorili na poziv pape Franje za izlaskom i evangeliziranjem, 72 muškaraca i žena iz neokatekumenskih zajednica Južnoafričke Republike, poslano je dvoje po dvoje u svjetske misije, bez ičega osim Biblije, kako bi obznanili Radosnu vijest svima u Južnoafričkoj Republici, Swazilandu, Botsvani i Lesothu – izvijestila je agencija Fides.

Skupinu navjestitelja Evanđelja i njihovo poslanje, blagoslovio je mons. Brislin, nadbiskup Cape Towna i predsjednik Južnoafričke katoličke biskupske konferencije (SACBC), za vrijeme duhovne obnove, u Cape Townu, obrativši im se sljedećim riječima: „Po svojemu krštenje sudjelujemo, poput apostolâ, na službi Isusa Krista: naviještanju Kraljevstva Božjega… Evangelizacija u modernom vremenu ne znači samo ponijeti Krista onima koji za Njega nisu čuli, već i ljudima za koje Krist više nije relevantan, kako bi ponovno obnovili svoju vjeru”.

Isto poslanje se istodobno održava diljem svijeta, kako je prošle godine objavljeno za vrijeme Svjetskih dana mladih u Krakovu, kada se okupilo više od 150 tisuća mladih neokatekumenskoga puta na susretu za zvanja.

“Ovo poslanje nije samo za posvećene osobe”, rekao je Dino Furgione, odgovoran za neokatekumenski put u Južnoj Africi. “Postoje oženjeni ljudi, samci, mladi i stari, svećenici i sjemeništarci, to je duh Drugoga vatikanskog koncila, tijelo Crkve kao istinske Kristove prisutnosti. Iskusili smo činjenicu da nas Krist prati.

Na pitanje koje je postavio svojim učenicima u Evanđelju po Luki: ‘Kad sam vas slao bez torbe, vreće ili sandala, je li vam išta nedostajalo?’, možemo svjedočiti da nam ništa nije nedostajalo! Neki su otrpjeli izvjesne nedostatke, ali svi smo doživjeli ‘savršenu radost’ sv. Franje, koji je svoju braću također slao dva-po-dva” – prenosi agencija Fides.

Radio Vatikan | Bitno.net