Predsjednik Ukrajinske biskupske konferencije i latinski nadbiskup metropolit Lavova mons. Mieczyslaw Mokrzycki pozvao je fra Jozu Zovka da održi duhovne vježbe katoličkim biskupima latinskog i grčkog obreda iz Ukrajine.

“Velečasni oče, nadovezujući se na naše prethodne susrete, iskreno želim da Vi držite duhovne vježbe za katoličke biskupe latinskog i grčkog obreda iz Ukrajine. Održavanje duhovnih vježbi predviđeno je u Teološkoj bogosloviji Nadbiskupije Lviv-Brzuchowice od 21. do 24. studenoga 2022.” stoji u pismu mons. Mokrzyckog koje donosi portal Međunarodno kumstvo djetetu Herceg-Bosne.

“Duhovne vježbe započet će u ponedjeljak 21. studenog večerom, a završit će ručkom 24. studenog. Pobrinut ću se i naknadno Vam poslati program duhovnih vježbi. Hvala što ste blagonaklono prihvatili naš poziv i radostan sam što ćete nas u ovom preteškom trenutku za Ukrajinu i za našu Crkvu upravo Vi, Oče, pratiti u ovom svetom vremenu duhovnih vježbi”, zaključuje mons. Mokrzycki.

Podsjetimo, fra Jozo Zovko duhovnik je brojnih udruga koje su izrasle na međugorskim porukama, trenutačno pod suspenzijom iz reda franjevaca, zbog čega nema ovlast prakticirati svećeništvo na području Mostarsko-duvanjske i Trebinjsko-mrkanske biskupije.

Danas živi i radi u Zagrebu u franjevačkom samostanu Hercegovačke franjevačke provincije, a ljetima duhovne vježbe za vjernike iz cijelog svijeta održava na otočiću Badija kod Korčule.