Ustoličenje biskupa Petra Lija Huiyuana nadgledao je biskup Dang Mingyan, zamjenik generalnog tajnika Patriotske katoličke kineske udruge (CCPA). 55-godišnji biskup Li četvrti je biskup Crkve u Kini u zajedništvu s Rimom kojega je Kina priznala nakon potpisivanja sporazuma o imenovanju biskupa s Vatikanom u rujnu 2018.

Ustoličenju je prisustvovalo oko 150 ljudi, uključujući druge biskupe iz pokrajine i predstavnike laika iz biskupije. Biskup Dang predstavio je biskupa Lija s mitrom, štapom i prstenom – simbolima biskupskog vodstva i pastoralnih dužnosti.

Na misi koju je predslavio biskup Li obećao je poštivati kineski Ustav, podržavati jedinstvo domovine i društveni sklad te voljeti zemlju i religiju. On i njegov puk inzistirat će na neovisnosti Crkve u Kini, „na usmjerenju kineskog katolicizma i doprinositi ostvarenju kineskog sna o velikom preporodu kineske nacije i njezine snage“.

Vatikan je još 2011. imenovao biskupa Lija za koadjutora, ali to nije javno objavio. Biskupi su ga bili izabrali na pokrajinskoj sinodi slijedeći propise CCPA-e. Također su pozvali državne dužnosnike da nadgledaju izbore i potvrde jesu li bili u skladu sa zakonima. Izbor je proglašen valjanim, ali je CCPA odbila odrediti nadnevak njegove posvete.

Međutim, njegov predšasnik biskup Li Jingfeng preminuo je 17. studenoga 2017., ostavivši upravljanje biskupijom Fengxiang biskupu Liju, koji sve do sada nije bio priznat od kineskih vlasti, objavila je UCA News.