„Libanon nije sam. Mi smo na vašoj strani, želeći vam izraziti svoju ljubav i blizinu”, istaknuo je kardinal na susretu s religijskim predstavnicima u maronitskoj katedrali sv. Jurja. „Libanon treba svijet, ali i svijet treba jedinstveno iskustvo vaše zemlje solidarnosti i slobode”, rekao je Papin izaslanik. U povodu općega Dana molitve i posta za Libanon kojim je proglasio 4. rujna, mjesec dana nakon katastrofalne eksplozije u Beirutu, papa Franjo u Libanon je poslao državnog tajnika.

Kardinala Parolina primio je i ministar vanjskih poslova Charbel Wehbe, a zatim je obišao i neke crkve i džamije. U večernjim satima kardinal je predvodio misno slavlje u hodočasničkom središtu Naše Gospe Libanonske u Harissi, gdje je ponovno poručio da je „Libanon poruka nade, slobode i primjer pluralizma za Istok i Zapad. Za dobro zemlje, ali i čitavoga svijeta ne smijemo si dopustiti da izgubimo taj jedinstveni primjer pluralizma”. Upozorio je da se ponovna izgradnja Libanona neće događati samo na materijalnoj razini. „Beirut će ustati iz pepela. Svi se nadamo da će se buduće libanonsko društvo temeljiti na više pravde, obveza, razvidnosti, prava i zajedničke odgovornosti u službi zajedničkoga dobra”, poručio je Papin izaslanik.

U petak 4. rujna prijepodne kardinala Parolina u Beirutu je primio predsjednik Michel Aoun, a zatim je posjetio luku, poprište tragedije 4. kolovoza, i molio za žrtve.

Na programu su i susreti s preživjelima i obiteljima žrtava i posjeti razrušenim bolnicama. Oko podne susreo se i s maronitskim patrijarhom Becharom Raijem, prije ponovnoga posjeta razorenim područjima glavnoga libanonskoga grada. Povratak u Rim predviđen je u poslijepodnevnim satima.