Foto: YouTube/screenshot

Nadbiskup Anthony Mancini iz kanadske nadbiskupije Halifax-Yarmouth ponudio je svoje molitve za žrtve pucnjave u pokrajini Nova Škotska, kada je prošle nedjelje ubijeno najmanje 22 ljudi, donosi Catholic Herald.

Ovaj tragični događaj prozvan je najgorom masovnom pucnjavom u povijesti Kanade, a među žrtvama su jedan 17-godišnjak, trudnica i policajka. Napadač Gabriel Worthman je ubijen u razmjeni vatre s policijom.

Nadbiskup Mancini je kanadskoj policiji uputio pismo u kojem je izrazio sućut zbog pogibije Heidi Stevenson, 23-godišnje policajke. „Želio bih izraziti u svoje ime, kao nadbiskup Halifax-Yarmoutha, ali i u ime katoličkih vjernika, iskrenu sućut zbog gubitka života Heidi Stevenson”, napisao je.

U videoporuci, koju je poslao u utorak, nadbiskup Mancini je izrazio sućut te ponudio svoje molitve za sve žrtve ove tragedije. “Proteklih nekoliko dana živimo u šoku jer smo pogođeni neshvatljivom i preranom smrću tolikog broja naših sugrađana. Koliko god se trudili razumjeti ovu tragediju, ona ostaje neshvatljiva. Suočavamo se s osjećajem gubitka, frustracijama, pa čak i ljutnjom“, rekao je nadbiskup.

„Ovaj gubitak života dogodio se u trenutku kada smo već pogođeni prijetnjom koronavirusa. U ovome trenutku žalosti trebali bismo se okupiti i osjetiti podršku zajednice. Međutim, mi se nalazimo ovdje, u izolaciji, kako bismo bili na sigurnom, što današnje okolnosti čini još tragičnijima“, dodao je nadbiskup Mancini.

U svojoj je poruci također izjavio kako u trenutku kada kršćanski svijet slavi uskrsnuće treba podsjetiti da „smrt nema posljednju riječ“. Vjernike je pozvao da mole „za žrtve koronavirusa kojih je sve više”, ali i „za one koji na prvoj liniji čine sve što mogu kako bi nas zaštitili – liječnike, medicinske sestre i, naravno, policiju“.

Rašeljka Zemunović | Bitno.net