Odabrani semafori u Manchesteru ovih će dana svijetliti ‘LGBT znakovima’ čime će se obilježiti trodnevni gay pride koji se od 24. do 27. kolovoza održava u tom engleskom gradu.

Kako javlja LifeSiteNews, promjena simbola na semaforima inspirirana je sličnom inicijativom na drugim “paradama ponosa” u Londonu i Bournemouthu.

Mark Fletcher, izvršni direktor Manchester Pridea, izjavio je kako ova inicijativa predstavlja “zabavan i privlačan način” uključivanja različitih organizacija u promicanju snažnije prisutnosti osoba s LGBT tendencijama.

Slike na semaforima zamijenila je tvrtka Siemens, čiji je direktor za Ujedinjeno Kraljevstvo, Juergen Maier, istaknuo kako su spomenutoj tvrtki “raznolikost i inkluzivnost vrlo važni” te kako se radi o “velikom primjeru jednostavne ideje kako poduprijeti Pride i potaknuti stanovnike Manchestera da se uključe u razgovore o LGBT i inkluzivnosti”.

Iz tvrtke su javili kako su “tradicionalni simbol zelenog čovjeka zamijenili različitim simbolima raznolikosti” koji bi na 34 semafora trebali ostati tijekom vikenda.

Bob Morris iz manchesterskog ureda za promet također je pohvalio inicijativu, istaknuvši kako je “raznolikost jedna od najvećih odlika Manchestera”.

Potpuno drugačija slika stiže nam, pak, iz trećeg najvećeg ukrajinskog grada Odesse.

Ondje je, naime, nakon “parade ponosa” održane prošlog vikenda, pravoslavni svećenik prošao gradskim ulicama blagoslivljajući ih svetom vodom.

Prema pisanju portala Orthodox Christianity, voditelj Ureda za misijsku djelatnost pravoslavne biskupije Odessa, otac Oleg Mokryak, predvodio je “čišćenje” gradskih ulica sa skupinom laika koja ga je u tome pratila. Osim ulica svećenik je svetom vodom škropio ljude i spomenike, objašnjavajući zainteresiranim prolaznicima kako područje čiste zbog održavanja LGBT parade.

Ista stranica javlja i kako je tijekom održavanja same parade dio građana sudjelovao u protuprosvjedu noseći zastave sa slikama Krista i plakate na kojima je pisalo “Svi zajedno za obitelj”.

Tino Krvavica | Bitno.net