Glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov izjavio je kako je njegova vlada voljna razgovarati s papom Franjom, SAD-om i Francuskom oko pronalaska rješenja za prestanak rata u Ukrajini, piše CNA.

„Spremni smo razgovarati o svemu tome – situaciji u Ukrajini s Amerikancima, s Francuzima i s Papom”, rekao je Peskov tijekom telefonske konferencije za novinare 25. listopada.

Ruski dužnosnik se referirao na prijedlog francuskog predsjednika Emmanuela Macrona koji je u ponedjeljak od pape Franje zatražio da pozove ruskog predsjednika Vladimira Putina, američkog predsjednika Joea Bidena i ruskog pravoslavnog patrijarha Kirila na “promicanje mirovnog procesa” u Ukrajini.

Macron je u izjavi za časopis „Le Point“ izjavio kako je na to ohrabrio papu Franju da pozove Vladimira Putina i patrijarha Kirila, ali i Joea Bidena. „Trebaju nam Sjedinjene Države za stolom kako bismo promicali mirovni proces u Ukrajini”, objasnio je.

Glasnogovornik Kremlja je dodao da „ukoliko to doista ide u smjeru napora u traganju mogućih rješenja, onda se to može ocijeniti pozitivno“.