drone-1142182_640

Kako bi stanovništvu okupiranog dijela Iraka donijela evanđeosku nadu i ljubav, jedna od najvećih protestantskih crkvi u Švedskoj, “Livets Ord” (Riječ života), odlučila je uz pomoć dronova teritorij okupiran od strane ISIL-a zasuti tisućama elektroničkih Biblija.

Malene Biblije, veličine kutijice za lijekove, imaju zaslon i nije im potrebno posebno napajanje, a prema riječima Christiana Åkerhielma, ravnatelja misijskog odjela crkve, trebale bi “donijeti nadu i ljubav kršćanskog evanđelja stanovništvu okupiranih područja kojemu su uskraćena ljudksa prava”.

– Realizacija projekta započinje za nekoliko tjedana i nadamo se kako ćemo dostaviti tisuće Biblija – kazao je Åkerhielm.

Crkva “Livets Ord” (Riječ života) nastala je 1983. godine kao dio pentekostnog pokreta. Zanimljivo, njezini osnivači, Ulf i Brigitta Ekman, 2014. godine su napustili zajednicu te se obratili na katoličku vjeru.

– Vidjeli smo veliku ljubav za Isusa Krista, čvrstu i izgrađenu teologiju utemeljenu na Bibliji i dogmama. Iskusili smo puninu sakramentalnog života, i logiku u crkvenoj strukturi svećeništva koja čuva vjeru i prenosi je od naraštaja do naraštaja – napisao je Ekman dodavši kako je njegovu obraćenju na katoličanstvo pomogao i “kontakt s katolicima karizmaticima” u čiju se živu vjeru sam osvjedočio.

Više o Ulfu Ekmanu možete pročitati OVDJE.

M.V. | Bitno.net