Pro-life aktivistkinja Obianuju Ekeocha na svojem je Twitter profilu objavila uznemirujući isječak iz dokumentarca kojeg je snimio PBS, najugledniji pružatelj televizijskog programa javnim televizijskim stanicama u SAD-u, koji prikazuje ženu koja pred kamerama uzima tabletu za pobačaj kako bi se riješila blizanaca koje je nosila.

U isječku koji je cijeli postupak prikazao kao nešto vrlo jednostavno i banalno, poput odlaska u trgovinu, trudnica objašnjava kako se odlučila na taj potez jer joj trudnoća nije došla u pravom trenutku.

“Ovaj PBS-ov dokumentarni film lažno prikazuje pobačaj kako bi izgledao kako nekakav zdravi new age postupak”, napisala je uznemirena Ekeocha na svom Twitter profilu u objavi u kojoj je podijelila video isječak.

“Žena u plavom je trudna i nosi blizance. Ovdje je snimljena kako uzima pilulu za pobačaj kako bi ih ubila. Svjedočite ubojstvu. A njezina izjava na kraju je jeziva.”

Ono što je posebno zabrinjavajuće jest što trudnica koja dolazi na pobačaj priznaje da je svjesna da nosi dar života, čak se i zahvaljuje na njemu, ali dodaje kako taj dar svjesna odbija.

“Nadam se da ću osjećati mir, ne samo sama sa sobom i odlukom koju sam donijela, nego i s ovo dvoje bića koje sam odlučila ne donijeti na svijet”, kaže trudnica, te dodaje:

“Hvala Vam što ste me odabrali i počašćena sam što mi je darovan ovaj dar života, ali ne moguto sada učiniti. Ne mogu prihvatiti taj zadatak uzevši u obzir druge živote o kojima moram brinuti i za koje sam odgovorna”.

U isječku se osim navedene trudnice prikazuje i pozivni centar klinike, za kojeg se ističe kako radi “sedam dana tjedno”, te da je za vrijeme snimanja postojao neprekidan tok poziva žena koje su željele dogovoriti pobačaj.

Potpuna banalizacija pobačaja, koja se vjerojatno željela postići, upotpunjena je time što liječnica koja daje trudnoj ženi pilulu za pobačaj njezine blizance ne zove čak niti embrijem ili fetusom, nego “trudničkim tkivom”.

Ivo Džeba | Bitno.net