Katolički biskupi u Austriji pozvali su na molitvu za sve žrtve terorističkog napada u Beču. Kardinal Christoph Schönborn izjavio je kako je duboko žalostan nakon što je napadnuto čak šest lokacija u austrijskom glavnom gradu, pri čemu je smrtno stradalo najmanje četiri, a ozlijeđeno 17 ljudi, piše CNA.

„Što god bila pozadina današnjeg napada, mora biti jasno da ništa ne može opravdati slijepo nasilje”, rekao je. Nadbiskup Schönborn je dodao kako ga je ovaj događaj podsjetio na napad na bečku sinagogu 1981. godine kada je ubijeno dvoje, a ozlijeđeno 30 ljudi.

Kardinal je u razgovoru za nacionalnu televiziju ORF pozvao Austrijance da na napade ne odgovaraju mržnjom. „Na ovu slijepu mržnju, mržnja ne može biti odgovor. Mržnja samo potiče novu mržnju”, poručio je kardinal Schönborn.

Papa Franjo je na Twitteru izrazio tugu zbog napada u Beču. Također je napisao kako je molio za žrtve i članove njihovih obitelji.

Predsjednik Austrijske biskupske konferencije, Franz Lackner, izjavio je kako je ovaj napad rezultat „pogrešno vođene i neljudske teologije“. „Vjernici moraju osuditi ovaj čin u ime Boga te se iznutra oduprijeti snagom duha i vjere“, rekao je nadbiskup Salzburga.