Ivan Merz

Štovanje bl. Ivana Merza proširilo se i do krajnjih granica Rusije. Širi ga veliki štovatelj bl. Ivana Merza, vlč. Ivan Flores iz Družbe Verbo Incarnato koji je porijeklom iz Argentine. Kao misionar, župnik je katoličke župe u dalekom gradu Habarovsku na krajnjem istoku Rusije (blizu Vladivostoka). Župa je posvećena Bezgrešnom Začeću bl. Djevice Marije, a ima i svoju web-stranicu.

Zalaganjem vlč. Floresa, bl. Ivan Merz proglašen je ovih dana zaštitnikom mladeži tamošnje župe. O tome izvještava i članak na župskoj web-stranici “Блаженный Иван Мерц стал покровителем молодежи прихода”.

Blagdan bl. Ivana Merza proslavljen je i u toj ruskoj župi. Za tu prigodu o. Flores, koji se bavi i slikarstvom, naslikao je bl. Ivana Merza u stilu ruskih ikona koja će od sada biti trajno izložena u župnoj crkvi na čašćenje vjernicima.

[facebook]Ako želiš samo provjerene informacije, klikni Like![/facebook]

Na zamolbu vlč. Floresa, Postulatura je poslala ovoj župi relikvije bl. Ivana s informativnim materijalima o našem blaženiku. Sljedeće godine župnik o. Flores s desetak mladih štovatelja bl. Ivana žele hodočastiti u Hrvatsku na grob bl. Ivana, a posjetit će i Banju Luku.

Bitno.net