– Radije ću slušati Boga, nego čovjeka. Ja sam Kristova sljedbenica i čvrsto vjerujem kako je Biblija moj posljednji autoritet. Biblija nas uči kako je brak zajednica muškarca i žene, stoga nakon posljednje odluke Vrhovnog suda Sjedinjenih Država ne mogu dalje vršiti svoju službeničku dužnost i izdavati dozvole za vjenčanje istospolnim parovima – napisala je u obrazloženju svoje odluke Linda Barnett, inače pripadnica Južnih baptista.

U razgovoru za Fox news gđa Barnette je izjavila kako je svojim poslodavcima u Okružnom uredu već prije najavila kako će, ukoliko Vrhovni sud ozakoni istospolne brakove, dati otkaz.

– Rekla sam kako ću dati otkaz. U sebi sam već prije odlučila kako ne mogu izdavati potvrde istospolnim parovima. To je moje kršćansko vjerovanje – kazala je gđa. Barnette.

Otkaz gospođe Barnette komentirao je i njezin pastor g. Brian Robertson rekavši kako je istovremeno sretan i žalostan.

– Žalostan sam jer ostajemo bez izvrsne djelatnice i odane radnice. Kao pastor i kršćanin žalim zbog okolnosti koje su dovele do njezina otkaza. No kao brat u Kristu, čestitam joj. Njezino svjedočanstvo pred Gospodinom mnogo je važnije od služenja ljudima – rekao je Robertson, dodavši kako je ovo, nažalost, samo početak.

– Politički propagandisti žele ukloniti one kršćane koji se ne slažu s liberalnim načinom razmišljanja – smatra Robertson, a na pitanje očekuje li gej aktiviste i pred svojim vratima, odlučno odgovara:

– Molim za to! Poslužit ću se Jošuinim riječima: Ja i moj dom služit ćemo Gospodinu.

Spomenimo kako je Američka biskupska konferencija priredila poseban dopis svim župama u kojemu stoji kako odluka Vrhovnog suda “na mnogo načina predstavlja ozbiljnu prijetnju vjerskoj slobodi”. Američki biskupi pozvali su svoje vjernike da hrabro “svjedoče istinu o braku”, te budu spremni na “lažne optužbe zbog diskriminacije”.

“Budite svjedoci istine o braku. U svakoj prilici s obzirom govorite o njoj svojim obiteljima, prijateljima, susjedima, kolegama. Budite pripravni na lažne optužbe zbog diskriminacije i na istinovanje u ljubavi.”

Iako presuda Vrhovnog suda načelno jamči slobodu govora i vjeroispovijesti, mnogi Amerikanci strahuju kako će ove dvije temeljne vrijednosti američkog, ali i svakog demokratskog društva, vrlo brzo biti dovedene u pitanje.

Miodrag Vojvodić|Bitno.net