Kao svoje mladomisničko geslo vlč. Fabijan odabrao je redak iz Knjige proroka Jeremije: „Ti me zavede, Gospodine, i dadoh se zavesti, nadjačao si me i svladao me“

Foto: Zagrebačka nadbiskupija/ Radio Mrežnica

U Župi bl. Alojzija Stepinca u Dugoj Resi u nedjelju 7. srpnja slavljena je prva mlada misa u povijesti župe. Mladomisnik vlč. Fabijan Štedul prvi je svećenik iz dugoreškog kraja nakon 147 godina, stoga je ova mlada misa bila radostan i dugo iščekivani događaj za brojne vjernike. U koncelebraciji s brojnim svećenicima iz Dugoreško-mrežničkog i Karlovačkog dekanata te kolegama iz Nadbiskupijskog misijskog međunarodnog sjemeništa u Sarajevu mlada misa slavljena je na mjestu buduće župne crkve bl. Alojzija Stepinca i budućeg pastoralnog centra.

Kao svoje mladomisničko geslo vlč. Fabijan odabrao je redak iz Knjige proroka Jeremije: „Ti me zavede, Gospodine, i dadoh se zavesti, nadjačao si me i svladao me“.

Vlč. Vladimir Brizić, vicerektor sarajevskog sjemeništa, u propovijedi je naglasio kako trebamo uvijek u središtu imati Krista, bilo kao svećenici, bilo kao supružnici, bilo kao roditelji. On je taj koji nas šalje u svijet, koji nas šalje naviještati Evanđelje svima, a ne samo određenim skupinama. Na kraju mlade mise pročitano je pismo vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića koji je vlč. Fabijana zaredio za svećenika 29. lipnja u sarajevskoj katedrali.

Mladomisnik se potom zahvalio svojim roditeljima i obitelji na ljubavi i podršci, svima koji ga molitvom prate u njegovoj svećeničkoj formaciji te svima koji su pomogli u organizaciji ovog svečanog događaja. Sljedeće nedjelje, 14. srpnja, vlč. Fabijan Štedul predslavit će svoju drugu mladu misu u župi svog krštenja, Župi Uznesenja BDM u Novigradu na Dobri.

Zagrebačka nadbiskupija | Bitno.net