Nova mrežna stranica nastoji biti portal, ulaz u informacije o Zagrebačkoj nadbiskupiji, rekao je predstavljajući preoblikovanu stranicu glasnogovornik Zagrebačke nadbiskupije Zvonko Franc. Na stranici (www.zg-nadbiskupija.hr) se tako mogu pronaći podaci iz povijesti Zagrebačke nadbiskupije, među kojima je i popis svih zagrebačkih biskupa i nadbiskupa s kratkim biografijama, ažurirani adresar, te kratki prikazi svih 206 župa Zagrebačke nadbiskupije.

Uz najave, aktualnosti, riječ crkvenog učiteljstva – zagrebačkog nadbiskupa i pape Franje, na novoj mrežnoj stranici dostupni su i drugi dokumenti i pravilnici, kao i pastoralni kalendar, popis crkvenih glasila, foto, video i audio galerija, poveznice na urede i ustanove Zagrebačke nadbiskupije, kao i poveznica na Biblija on-line Kršćanske sadašnjosti i tjednik Glas Koncila i Radio Mariju i dr.

[facebook]Ako želiš biti na izvoru samo bitnih informacija, klikni Like![/facebook]

Kako je izvijestio pročelnik Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivica Budinšćak, stranica je prilagođena i čitanju na mobilnim telefonima, a najmanje će se dva puta godišnje, uz velike kršćanske svetkovine, dodatno osvježavati novim sadržajima, a u pripravi su kalendar i časoslov. Također je zahvalio volonterima iz Ureda za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije koji su pomogli u oblikovanju stranice.

Suradnik Tiskovnoga ureda Davor Trbušić predstavio je novopokrenutu Facebook stranicu Zagrebačke nadbiskupije (www.facebook.com/zgnadbiskupija), istaknuvši kako je otvoren i kanal Zagrebačke nadbiskupije na YouTubeu. Otvaranjem profila na društvenoj mreži, Zagrebačka nadbiskupija želi unaprijediti komunikaciju s vjernicima i svima onima koji traže informacije i dijalog, rekao je Trbušić.

(ika/bitno.net)