0406-gp-p

“Svi oni koji evangeliziraju, trebaju biti pripravni na napade Sotone. Oni su neizbježni, jer svatko tko evangelizira izravno se suprotstavlja njemu”, rekao je australski kardinal George Pell na otvaranju evangelizacijske škole u gradu Devonu u Velikoj Britaniji.

Kardinal je duhovnim pokroviteljem škole koja će biti smještena u sklopu benediktinske opatije. U svom govoru benediktinkama koje vode opatiju i novu školu rekao je kako je ta lokacija dobar znak jer je Crkvi potrebna ustrajnost benediktinskog reda kako bi prošla kroz krizu koju trenutačno proživljava.

Kako je Pell pojasnio, a Radio Vatikan prenio, raste broj ateista, a kršćani postaju manjina. Rane istočnog grijeha ponovno su otvorene “zahvaljujući” sve dostupnijem abortusu, pornografiji i narkoticima.

Australac, koji je donedavno bio nadbiskupom Sidneyja, a sada je u Vatikanu gdje je zadužen za financije, rekao je u Devonu i kako je teško predvidjeti kako će točno izgledati budućnost Crkve.

“Znamo jedino da će Crkva izgledati drugačije nego danas. Najviše katolika vjerojatno će biti u Kini. Možda će neki redovi i nestati, ali benediktinke će sigurno ostati”, rekao je kardinal koji je i članom povjerenstva za reformu Rimske kurije i dodao kako je život katolika uvijek pun iznenađenja.

Goran Andrijanić | Bitno.net