Preko “Zaklade Tagesposta za katoličku publicistiku” stigla je zahvala zadarskom nadbiskupu Želimiru Puljiću za čestitku koju je 14. travnja 2022. uputio Papi u miru Benediktu XVI. za njegov 95. rođendan.

U dopisu nadbiskupu Puljiću piše: “U prigodi moga 95. rođendana primio sam iz cijeloga svijeta veliki broj poruka i dobrih želja za sretan rođendan.

Silno mnoštvo izričaja odanosti i solidarnosti ispunja  me srećom i radošću. U zahvalnosti osjećam se povezan u molitvi sa svakim od vas.

Papa u miru Benedikt XVI.”

Osobni tajnik pape emeritusa Benedika XVI., nadbiskup Georg Gänswein, u popratnom dopisu kaže:

„Zamolio me Papa u miru da izrazim srdačnu zahvalnost svima koji su mu čestitali rođendan putem mrežne stranice www.BenedictusXVI.com.

To ga je silno obradovalo. Osjeća se dirnut toplinom i srdačnim porukama koje su mu stizale iz cijeloga svijeta s dirljivim riječima i svjedočanstvima“.

Papa emeritus Benedikt XVI. na svetkovinu Uskrsa poslao je nadbiskupu Puljiću i osobnu uskrsnu čestitku koju je i vlastoručno potpisao. „U blistavoj svjetlosti Svetoga Uskrsa, papa emeritus Benedikt XVI. uzvraća od srca na primljenu poruku i pozdrav te, nadajući se darovima mira i nade Uskrsloga Gospodina, rado šalje Svoj očinski blagoslov“, piše u čestitci upućenoj nadbiskupu Puljiću.

“Svojim radom papa Benedikt XVI. pokazao se kao obnovitelj bogoslužja. Istaknuo se kao veliki teolog svoga vremena, zauzeti branitelj vjere, uvaženi promicatelj dijaloga i osobiti štovatelj euharistije. Crkvu je učvrstio u svetoj stezi glede sakramenata i drugih dogmatskih pitanja”, napisao je u svojoj čestitci nadbiskup Puljić.