Dama

Londonska modna dizajnerica Helena Machin odlučila je poučiti mlade žene kako se odijevati privlačno, elegantno i sa stilom. Nakon bratove smrti suočila se s promišljanjima o svom životu i svojoj karijeri.

“Želim uložiti nešto vremena i ljubavi u novu generaciju” riječi su Helene Machin koja surađuje s ekskluzivnim klijentima na francuskoj modnoj sceni kao kreativna direktorica jednog francuskog modnog ateljea. Svoje znanje i iskustvo o modnom svijetu pretočila je u modni kolegij “Style Masterclass”, kojim želi svim ženama prenijeti kako biti elegantno odjeven, s vlastitim modnim izričajem u svakom trenutku. Pritom ističući ženstvenost i dostojanstvo žene, koje je pod agresivnim pritiskom marketinga golotinje i seksa ozbiljno ugroženo.

“Želim da prigrle svoju ženstvenost skromnim i privlačnim načinom odijevanja i da dok to čine ispune svoj potencijal koji im je Bog darovao,” rekla je Machin CNA-u.

Helena je na ideju o školi visoke mode i stila  „Style Masterclass“ došla nakon što je njezin brat blizanac James preminuo od teške bolesti prije tri godine.

“Proveo je život služeći drugima, pokazujući im put prema Kristu vlastitim herojskim primjerom, usprkos svom uglavnom lošem zdravlju. Svojim humorom i dobrim primjerom mnoge je ljude vratio vjeri.”

Klikni like i pridruži nam se!

Otprilike u isto vrijeme Machin je otkrila Opus Dei i naglašavanje duhovne dimenzije posla i svakodnevnog života. Preko učenja osnivača Opusa Dei, sv. Josemarie Escrive postala je odlučna u tome da posveti svoj svakodnevni posao u modnoj industriji.

Dok nastavlja svoj profesionalni posao u svijetu ženskih šešira, Machin će održati prezentacije u školama i fakultetskim predavaonicama. Za vrijeme uskrsne sezone o temama svog kolegija “Style Masterclass” govorit će i u londonskom Baytree Centre, na intenzivnom kratkom tečaju za mlade djevojke od 14 do 18 godina.

Dizajnerica je ponudila savjet svim mladim ženama: “Ako želite da vas tretiraju kao damu, odijevajte se kao dama.”

(cna/bitno.net)