Vedran Mornar

Mornar je to izjavio u Saboru, na ispitivanju pred nadležnim saborskim odborom.  Time je odgovorio na pitanja HDZ-ova zastupnika Gorana Marića što misli o vjeronauku, zdravstvenom i građanskom odgoju, te ocjenjivanju učenika na polugodištu.

“Hrvatska je pretežito katolička zemlja i vjeronauk u školama svakako ima svoje mjesto. O svim pitanjima vezanim uz zdravstveni i građanski odgoj imam nešto drugačiji stav od dosadašnjeg ministra i prvi potez bit će mi zatražiti prijem kod kardinala Bozanića i nadbiskupa Puljića i razgovarati o eventualno otvorenim pitanjima”, rekao je Mornar, a prenosi internetska stranica.

Kandidat za ministra uvjeren je da je kurikulum zdravstvenog odgoja dobar, a prijeporno je svega nekoliko rečenica ili poglavlja o kojima se, kaže, može diskutirati s udrugama i crkvom.

Mornar smatra i da predloženi građanski odgoj sadrži dobre teme, a sva otvorena pitanja mogu se kvalitetno riješiti kroz dijalog.

“Osobno mislim da novi predmet u ionako prenatrpanom kurikulumu nije prihvatljiv. Sadržaj da, ali tek kad se kurikulum rastereti svih viškova”, rekao je Mornar.

Narod.hr | Bitno.net