Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić posjetio je samostan Milosrdnih sestara svetog Križa u kojemu je deset časnih sestara pozitivno na koronavirus, javlja Radio Đakovo. Pritom je zahvalio Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo i KBC-u Osijek.

„Ja bih htio kazati jedno veliko iskreno hvala za skrb Zavodu za javno zdravstvo i KBC-u Osijek koji su od jučer, kada se otkrilo da je deset sestara pozitivno, odmah s nama stupili u kontakt. Mi smo, a hvala Bogu pa smo i u mogućnosti, poduzeli sve mjere koje je potrebno i danas su došli ovamo uzeti briseve svim sestrama, svima koji su bili u kontaktu sa zaraženim sestrama. Napravili smo da su neki u potpunoj karanteni, neki su u samoizolaciji i mislim da je sve poduzeto da se sada ne bi trebalo dalje širiti”, izjavio je nadbiskup Hranić.

Kazao je i kako u đakovačkom samostanu živi 140 sestara, a među njima je i dosta starijih redovnica. „Ono što je malo izvanredno to je da sestre tu imaju 30 do 40 sestara na duhovnim vježbama koje su došle iz različitih njihovih zajednica jer sestre imaju kuće po čitavoj Hrvatskoj pa su tako došle i te sestre s Kosova, ali ja još ne znam jesu li oni utvrdili koji je nulti pacijent”.

Nadbiskup je dodao kako se u samoizolaciji nalazi i nekoliko svećenika, a dvojica svećenika su u potpunoj karanteni.