3108563_1422335848.078_funddescription

Postavila mu je ultimatum da bira između nje i sina kojeg je rodila a koji ima Downov sindrom.

Leo je rođen u armenskoj bolnici 21. siječnja, no Ruzan i njezina obitelj odlučili su da je najbolje rješenje napustiti Lea jer ima Downov sindrom. Majka ga je odbijala pogledati i dodirnuti jer u armenskoj kulturi, djeca s Downovim sindromom “donose sramotu cijeloj obitelji”.

Otac se nije nimalo kolebao: “Uveli su me da ga vidim, pogledao sam ga i rekao da je prekrasan, savršen i da ću ga apsolutno zadržati”.

No kad se ponovno nakon tjedan dana susreo sa suprugom, nastao je problem jer mu je supruga zaprijetila da će ga ostaviti ako zadrži sina. I ostavila ih je.

Samuel, koji je inače s Novog Zelanda, pokrenuo je kampanju (crowdfunding) pokušavajući sakupiti novac kako bi mogao sa sinom pobjeći iz Armenije i preživjeti u Aucklandu radeći pola radnog vremena. I već je u samo nekoliko dana skupljeno preko 350 000 dolara.

Otac djeteta obratio se javnosti objavom na stranici kampanje u kojoj je zahvalio na pruženoj pomoći; “Hvala svima – ostali smo bez riječi nakon nevjerojatne podrške i ljubavi koju ste pokazali za malenog Lea.”

Novcem će otac i sin pronaći kuću u Aucklandu i omogućiti Leu što bolje obrazovanje. S dijelom novca će se pomoći roditeljima u Armeniji koji odgajaju djecu s poteškoćama u razvoju, a dio novca završit će na računu armenskog sirotišta koje zbrinjava bebe s Downovim sindromom, napisao je zahvalni otac Samuel.

OVDJE možete donirati i pogledati slike malog Lea.

Bitno.net | Gofundme.com