Foto: Marijana Petir Facebook stranica

Zastupnica HSS-a i predstavnik Hrvatske u Europskom parlamentu Marijana Petir podigla je pravu buru komentarom na svom profilu na Twitteru povodom današnjih terorističkih napada u Bruxellesu.

U svom tweetu Petir je poručila: “Eksplozije u Bruxellesu pred Uskrs pokazatelj su da nekima nije ništa sveto! Neće nas zaplašiti jer naš Bog je pobijedio smrt! Sretan Uskrs!” Neki mediji, pa i urednici pojedinih portala, “zgrozili” su se nad tim te su izjavu dočekali na nož kao “skandaloznu” i “primitivnu” (premda nije jasno što je skandalozno u poruci da je Bog pobijedio smrt).

Marijana Petir terorizam

Izgleda kako su pojedinci opet pronašli način kako da s terorističkih napada islamista pažnju prebace na “nazadne i primitivne” kršćane. Tužno je što nekima izjava Marijane Petir u kojoj nema ničega problematičnog postaje veća vijest od ljudi i obitelji koji su izgubili svoje živote i najmilije.

Nakon što su je pojedini mediji napali, Petir je komentirala kako je “razočarana pogrešnim tumačenjima poruke ohrabrenja” koju je uputila “svima onima u strahu od terorističkih napada”.

Prema posljednjim informacijama zastupnici u Europskom parlamentu kao i zaposlenici u Europskoj komisiji ne smiju napuštati svoja radna mjesta zbog straha od daljnjih napada.

Islamska država Iraka i Levanta (ISIL) preuzela je odgovornost za napade u kojima je poginulo više od 30 ljudi…

Tino Krvavica | Bitno.net