Isus

Francuska je policija jučer u predgrađu Pariza uhitila jednog čovjeka osumnjičenog za pripremanje terorističkog napada unutar zemlje, a potom napravila čitav niz racija na nekoliko adresa u potrazi za eksplozivom.

Kako je izvijestio francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve, tako je spriječen napad koji je bio u zadnjoj fazi planiranja. Uhićenja su se dogodila u francuskom predgrađu Argenteuil. Zasad još nije potvrđeno je li ova teroristička ćelija na neki način povezana s onima koje su organizirale napade na Bruxelles i Pariz.

Ono što je također nepoznato javnosti jest što je trebao biti cilj napada.

Međutim, poljski katolički tjednik Gość Niedzielny upozorio je na jednu činjenicu koja bi taj cilj napada mogla otkriti.

U pariškom predgrađu Argenteuliu, u kojem je uhićen terorist i gdje je pronađen eksploziv, danas se priprema jedan poseban događaj.

U bazilici Saint-Denys u tom naselju već se stoljećima čuva relikvija za koju se vjeruje da je Isusova tunika, ona za koju su rimski vojnici bacali kocku na Golgoti. Ta relikvija bit će danas pronesena kroz grad u svečanoj procesiji, a potom izložena na pogled javnosti.

To se događa iznimno rijetko – otprlike dva do tri puta u stoljeću. Ovaj put tunika će biti izložena, što će trajati do 10. travnja, kako bi se obilježio Jubilej milosrđa.

Kako piše Gość, nije dakle isključeno kako je cilj napada terorista upravo trebala biti procesija s tunikom na kojoj bi se trebalo okupiti nekoliko tisuća ljudi. Inače, za dolazak na izlaganje relikvije prijavilo se dosad oko 150.000 ljudi.

Gość prenosi i izjavu poljskog fotografa Janusza Rosikońa koji se trenutačno nalazi u Argenteuilu i koji je jedan od malobrojnih fotografa kojima će biti dopušteno fotografirati tuniku. Rosikoń je rekao kako su se oko bazlike i u samom gradiću okupile policijske snage, ali da je sve mirno i procesija bi trebala krenuti u 15 sati kako je i planirano.

Rosikoń je, inače, uz Grzegorza Górnog autor knjige Svjedoci otajstva u kojoj se progovara o Kristovim relikvijama, a među ostalim i o Tunici iz Argenteuila.

U knjizi se prenose fascinantni rezultati znanstvenih istraživanja obavljenih nad tunikom. Rezultati su, naime, pokazali da se pronađeni tragovi krvi na tunici precizno poklapaju s onima na – Torinskom platnu.

Više o tome pročitajte OVDJE.

Goran Andrijanić | Bitno.net