U povodu Dana života pomoćni rimski biskup za sveučilišni i zdravstveni pastoral Lorenzo Leuzzi, služio je svetu misu uz sudjelovanje mnogih sveučilištaraca posebice s ginekologije i rodilišta rimskih klinika.

Dan

Na fotografiji prof. Massimo Moscarini

Talijanski je moto toga dana bio ‘Mladi otvoreni životu’. S tim u vezi profesor ginekologije na Sapienzi u Rimu, Massimo Moscarini, među ostalim je rekao:
Mladi su budućnost pa je vrlo važno da se pripreme na to da se mogu suočiti s mogućim teškoćama. Važno je pritom očuvati vedrinu i snagu duha. Posebice valja istaknuti zaštitu majčinstva, zaštitu plodnosti, zaštitu života koji se ima roditi. Kultura koja znade štititi te temeljne vrednote doista ima nade u budućnost. Očito je za to potreban ozbiljan odgoj i želja da se mladi otvore životu, bila je konstatacija novinara, na što je profesor Moscarini odgovorio:
Potrebno je usvojiti tu želju za roditeljstvom, što je temeljno za bračni par da bi naučili željeti i ljubiti, imati obitelj, djecu. Očito je da je za to potrebno stvoriti i socijalne strukture koje bi se skrbile za trudnice u sve vrijeme trudnoće da se tako pomogne i rastu novorođenčeta.(rv/bitno.net)