Američki znanstveni časopis “Social Science Research” objavio je istraživanje Sveučilišta Texas o problemima na koje nailaze djeca odrasla u homoseksualnoj zajednici. Istraživanje, koje je proveo sociolog Sveučilišta prof. Mark Regnerus, obavljeno je na nacionalnoj razini već odrasle djece homoseksualnih parova, javlja Vatican Insider.

Prema istraživanju, 12% odrasle djece razmišlja o samoubojstvu (u odnosu na 5% djece heteroseksualnih parova), 40% ima veću sklonost varanju partnera (u odnosu na 13% djece odrasle u heteroseksualnoj zajednici), u većem su broju nezaposleni (28% prema 8%), više ih odlazi na psihoterapiju (19% prema 8%), više ih ima spolno prenosive bolesti (40% prema 8%). Istraživanje je još pokazalo da su takva djeca slabijega zdravlja, siromašnija, sklonija kriminalu i ovisnosti o cigaretama.

Američki LGBT pokret odmah je reagirao na rezultate istraživanja i napao njezina autora i Sveučilište Texas, koje je priopćilo kako odbija svaki napad na znanstveni rad prof. Regnerusa.

[facebook]Klikni like i prati nas na Facebooku![/facebook]

Inače, prema uglednom američkom magazinu “US News and World Report”, Sveučilište Texas zauzima 67. mjesto među najpriznatijim sveučilištima u svijetu. Istraživanje Sveučilišta prihvatio je i “New York Times”, koji je prenio kako su ‘vanjski stručnjaci ocijenili da je istraživanje vođeno po strogim mjerilima i da je dalo jedne od najboljih rezultata takve tematike’.

I.V. | Bitno.net