Roditelji-odlučuju

Ovim projektom udruga želi educirati i okupiti roditelje te ih potaknuti na aktivnije uključivanje u rad Vijeća roditelja i cijelog odgojno-obrazovnog sustava.

“Ciljevi projekta ‘Roditelji odlučuju o odgoju svoje djece’ su informiranje roditelja o njihovoj mogućnosti utjecaja na odgojno-obrazovni sustav i osvješćivanje o potrebi aktivnog zalaganja za interese djece”, istaknula je za svojedobno Narod.hr Ivana Penavić, voditeljica projekta koji je pokrenut u rujnu prošle godine s ciljem da se roditelji aktivnije uključe u rad vijeća roditelja škola i cijelog odgojno-obrazovnog sustava.

“Sudjelovanjem u radu vijeća roditelja možemo napraviti mnogo, davati mišljenja o školskom kurikulumu, biti obaviješteni o svim važnim pitanjima koja se događaju u školi, pokretati razne inicijative kao što je npr. bio slučaj suprotstavljanja nestručnom i ideološki obojenom programu zdravstvenog odgoja ministra Jovanovića.

Ovim projektom želimo potaknuti, educirati  i informirati  roditelje da postanu aktivni sudionici u obrazovanju svoje djece, da se kroz tijela škola kao što su vijeće roditelja i školski odbor čuje glas roditelja koji bi trebali biti prvi koji odlučuju o odgoju svoje djece i zajedno sa ostalim sudionicima u formalnom obrazovanju svoje djece rade na zaštiti interesa djece i povećanju kvalitete rada odgojno-obrazovnih ustanova”, rekla je Penavić.

Za sve informacije i pitanja u vezi projekta možete se javiti na mail: roditeljiodlucuju@uimeobitelji.net.

Više o projektu “Roditelji odlučuju o odgoju svoje djece” možete saznati na sljedećoj poveznici.

Bitno.net