osijek-referendum2014-580x435

U sljedeća dva tjedna, od nedjelje 21. rujna sve do nedjelje 5. listopada građanska inicijativa „U ime obitelji“ omogućit će izjašnjavanje građana u 750 gradova i mjesta, na 2000 lokacija, najavio je Tomo Poljak, koordinator za Splitsko-dalmatinsku županiju na konferenciji za novinare održanoj danas u Splitu.

U gradu Splitu – samo 4 javne lokacije

U Gradu Splitu, drugom gradu po veličini u Hrvatskoj, građani će se, nažalost, moći izjasniti na samo četiri javne lokacije u užem središtu grada, u krugu od 500 metara – dvije u Marmontovoj, u Bosanskoj ulici, i na Rivi, na izlazu iz Dioklecijanovih podruma, za koje su dozvole dobivene jučer.

„Za razliku od izjašnjavanja za referendum o braku kad je ‘U ime obitelji’ u Splitu imala 80 lokacija, SDP-ov gradonačelnik sveo je javna mjesta na četiri lokacije, što je 20 puta manje unego za prošli referendum, čime se zaustavlja mogućnost izjašnjavanja građana. Time su ljudi koji žive u drugim dijelovima Splita i ne idu u središte grada onemogućeni dati svoj potpis i tako se izjasniti da žele referendum“, rekao je Tomo Poljak.

‘Pozivamo sve građane koji inače ne idu na misu, da potraže najbližu crkvu’

„Zahvaljujući dopuštenju biskupa da se stolovi postave ispred crkava na lokacijama koja su u vlasništvu Crkve, svi zainteresirani će ipak imati priliku izjasniti se. Stoga pozivamo sve građane koji inače ne idu na misu, da potraže najbližu crkvu i, ako to žele, potpišu za biranje zastupnika imenom i prezimenom. Moraju ponijeti svoj OIB.“, pozvao je Tomo Poljak.

narod.hr | Bitno.net