Danas je u Zagrebu fizički napadnuta studentica, volonterka Građanske inicijative „U ime obitelji“ Kristina Ž. (20) oko 11.15 sati dok je volontirajući razgovarala s građanima i pozivala ih da potpišu za referendum na potpisnom mjestu Građanske inicijative u Zagrebu, na Tržnici Dolac. U jednom ju je trenutku nepoznati muškarac napao s leđa i snažno je udario šakom i nakon toga pobjegao. Studentica je dobro, ali je jako potresena ovim divljačkim napadom usred bijela dana, nekoliko koraka od Trga bana Jelačića. Volonterke su pozvale policiju koja je obavila očevid.

Unatoč napadu, volonterka je odlučila nastaviti prikupljati potpise. „Bilo je strašno. Udariti mene, djevojku, šakom, zato što volontiram za inicijativu koja se nekome ne sviđa! Sramota! I za one koji to potiču i za one koji to čine i za one koji to ne sprječavaju. Jako sam se prestrašila kad me taj čovjek udario, ali sada sam bolje. I nastavit ću volontirati. Neće me zastrašivanjem spriječiti da koristim svoje građansko pravo – pomažem građanima da se izjašnjavaju žele li referendum koji će u Ustav RH unijeti odredbu po kojoj je brak zajednica žene i muškarca“, rekla je Kristina.

Volonteri Građanske inicijative „U ime obitelji“ posljednjih su dana vrijeđani i napadani na mjestima izjašnjavanja građana u više gradova, ali opetovano u Rijeci i Zagrebu. U Splitu i Zagrebu su nepoznate osobe u nekoliko navrata stale blizu mjesta izjašnjavanja građana i prostačkim povicima vrijeđale građane koji su prolazili, kako bi izgledalo kao da to čine volonteri građanske inicijative „U ime obitelji“. Izvršen je hakerski napad na internetsku stranicu građanske inicijative te su unesene rasističke i šovinističke uvrede. Svi ovi napadi prijavljeni su policiji.

uimeobitelji.net