Bitno.net od ovog ponedjeljka kreće u novu sezonu podcasta koja će se ostvarivati u suradnji s Laudato TV-om.

Svakog drugog ponedjeljka urednik Bitno.net-a Anto Mikić i novinar Ivo Džeba razgovarat će sa svojim gostima o temama iz života Crkve, odnosa vjere i znanosti, kulture i društva. Kroz razgovor s našim gostima donosit ćemo poglede na izazove s kojima se Crkva susreće u suvremenom svijetu i nastojati pomoći gledateljima orijentirati se u aktualnim pitanjima koja su važna za vjernički život.

Prva emisija koja će biti emitirana večeras u 21:45 na Laudato televiziji nosi naslov „Evangelizacija na internetu“, a gost je vlč. Tomislav Šagud, pročelnik Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije, koji je ujedno i diplomirani inženjer računarstva i čovjek koji je i sam aktivno uključen u evangelizaciju na internetu.

Ivo Džeba je s vlč. Šagudom razgovarao o pitanjima poput: Kako se orijentirati u ogromnoj količini sadržaja povezanih s vjerom na internetu? Zaostaje li službena Crkva u praćenju potreba vjernika po pitanju online evangelizacije? Kako raspravljati o teškim vjerskim temama na društvenim mrežama? Što je potrebno kako biste postali kvalitetan aktivni sudionik evangelizacije na internetu?

Podcast Bitno.net-a možete pratiti i na našem YouTube kanalu na koji će emisija biti stavljena u utorak.