Crkva svetog Nikole Tavelića na Krnjevu ponedjeljak i utorak našla se na meti još uvijek nepoznatih vandala.

Velečasni Tomislav Šanko u ponedjeljak ujutro zatekao je na staklenom krovu crkvu grafit – masonsko oko iscrtano srebrenim sprejem. Iako nije htio dizati preveliku buku, pozvao je policiju koja je napravila očevid, a grafit je izbrisan. No jučer ujutro dočekao ga je novi incident – staklo na kojem je bio nacrtan grafit naknadno je razbijeno, javlja kanalR.

“Ponovno smo pozvali policiju. Staklo je doista čvrsto no netko je pločom dva-tri puta udario po njemu. Srećom ništa nije palo u crkvu te nitko nije ozlijeđen”, istaknuo je fra Šanko.

Materijalna šteta iznosi oko 15 tisuća kuna. Velečasni je pozvao građane da jave ako imaju kakva saznanja o zbivanjima oko crkve posljednjih dana. Kako kaže, kvart je miran i nikad nije bilo sličnih situacija. Iako ga je ova situacija uznemirila, ne vjeruje da se radi o činu usmjerenom protiv crkve.

Dodajmo kako je crkvu u stilu broda projektirao priznati arhitekt Boris Magaš koji je, između ostaloga, projektirao stadion Poljud i hotelski kompleks Haludovo.

Bitno.net