Foto: Saša Ćetković

Na Međunarodnom međureligijskom kolokviju ‘Komplementarnost muškarca i žene’ pozvana je i udruga ‘U ime obitelji’, a ispred udruge na kolokviju sudjeluje dr. Željka Markić, objavio je narod.hr.

Podsjetimo, jučer smo objavili uvodni govor kojim je papa Frano pozdravio suduionike konferencije i podsjetio kako obitelj ne može biti predmetom idoeloških i političkih igara, nego mora ostati temeljem društva. Najvažnije naglaske iz njegova govora pročitajte OVDJE.

Svaki dan zasjedanja otvorit će vodstvo druge vatikanske institucije koja sudjeluju u organizaciji, nakon čega će uslijediti govori vodećih vjerskih vođa i znanstvenika.

Na svakoj sjednici bit će predstavljen jedan od šest kratkih filmova koji se bave brakom muškarca i žene u svijetu. Svaki od ovih filmova sadrži razgovore s mladima i starima, samcima i oženjenima, muškarcima i ženama, laicima i posvećenima s različitih kontinenata, različitih kultura i različitih religija.

Teme se kreću u rasponu od ljepote zajednice muškarca i žene, gubitka povjerenja u trajnost braka, do kulturoloških i ekonomskih problema koji prate nestanak braka.

Bitno.net