Foto: uimeobitelji.net

U ime obitelji od Hrvatske radiotelevizije zahtijeva objavu isprike radi uvreda koje je g. Stipe Alfier, urednik i voditelj središnjega Dnevnika HRT-a 29. 3. nanio svim građanima koji su na referendumu glasovali za ustavnu zaštitu braka, svima onima koji cijene demokraciju i referendum smatraju dijelom civilizacijskog demokratskog društva, kao i Udruzi U ime obitelji, kao inicijatoru referenduma, naglašava dopredsjednik Udruge U ime obitelji dipl. ing. el. Lino Zonjić u zahtjevu upućenom HRT-u.

Urednik i voditelj g. Stipe Alfier je u prilogu o statusu homoseksualnih parova u Engleskoj izjavio kako je „Hrvatska na dva sata leta od Engleske, a tisuću svjetlosnih godina od njih, u što smo se na nedavnom referendumu imali priliku uvjeriti.“

Ovakvi i slični prilozi ne doprinose objektivnom informiranju gledatelja, ne zastupaju različitost mišljenja gledatelja, nepristranost te vijest nije prikazana profesionalno i korektno. Kroz televizijski se prilog, bez uporišta u stvarnosti i znanstvenog utemeljenja, provlači i promovira zaključak da su civilizacijski napredna društva samo one države koje su izjednačile dvije, po prirodi stvari, različite zajednice, te brakom nazvale i zajednički život dvije osobe istog spola, poručio je dopredsjednik U ime obitelji.

Zar je na uredniku informativne emisije proglašavati što je napredno, a što nazadno u društvu? Je li necivilizacijski da urednik na javnoj televiziji, koju plaćaju svi građani ove zemlje, veliku većinu državljana Hrvatske pokušava proglasiti sramotnim na opisan uvredljiv način, pita Lino Zonjić u svom dopisu koji je upućen HRT-u.

Bitno.net