Svako vrijeđanje i svaki napad na bilo koju osobu osuđujemo i pozivamo odgovorne službe da poduzmu sve potrebnu za zaštitu dostojanstva i sigurnosti svih građana, stoji u priopćenju

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Građanska inicijativa “U ime obitelji” pozvala je sve građane, a osobito one koji su podržali demokratsko odlučivanje birača na referendumu, da ne nasjedaju na moguće provokacije tijekom Gay pridea u Splitu i Zagrebu. Priopćenje donosimo u cijelosti:

“Volonteri Građanske inicijative „U ime obitelji“ tijekom izjašnjavanja birača o potrebi raspisivanja referenduma iskusili su mnoga vrijeđanja, ponižavanja i fizičke napade. Žalosno je da volonteri tijekom dva tjedna takvih napada nisu dobili javnu podršku i zaštitu vladajućih. Unatoč tomu, više od 710 000 građana izjasnilo se ZA referendum na kojem će svaki birač moći slobodno odlučiti o referendumskom pitanju kojim bi se u Ustav RH unijela odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca.

Građanska inicijativa „U ime obitelji“ poziva sve građane, a osobito one koji su podržali demokratsko odlučivanje birača na referendumu da ne nasjedaju na moguće provokacije tijekom Gay pridea u Splitu i Zagrebu. U demokratskom društvu, u kakvom svi želimo živjeti, pravo je svake osobe da na miran i dostojanstven način slobodno izražava svoje mišljenje ili uvjerenje. Svako vrijeđanje i svaki napad na bilo koju osobu osuđujemo i pozivamo odgovorne službe da poduzmu sve potrebnu za zaštitu dostojanstva i sigurnosti svih građana.

Poučeni uskraćivanjem zaštite građana volontera Građanske inicijative „U ime obitelji“ pozivamo sve građane, medije i političare da se suzdrže od daljnjeg produbljivanja podjela zbog različitih mišljenja i stavova. Želimo graditi društvo mira i međusobnog uvažavanja u kojem se poštuje demokratska volja građana.

Građanska inicijativa „U ime obitelji“ pokrenula je izjašnjavanje građana o tako važnim pitanjima kao što su brak, obitelj i posvajanje djece upravo zato da se korištenjem demokratskog mehanizama izbjegnu situacije kao u Francuskoj i nekim drugim državama u kojima se nasiljem na ulicama rješavaju pitanja na koja građani mogu demokratskim putem, u miru, dati odgovor.”

Bitno.net